De studiebeurs is terug!

Vanaf schooljaar 2023-2024 heb je terug recht op een studiebeurs. Deze bestaat uit een basisbeurs van € 110,30 voor thuiswonende en € 274,90 voor uitwonende studenten + eenmalig € 164,30 per maand tijdens schooljaar 2023-2024. 

Lees meer »

Stoppen met gokken

Het eerste wat je doet als je van een verslaving af wil komen is alle verleidingen uit de weg ruimen. Als gokverslaafde kan je je inschrijven in het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen. Zo heb je geen toegang meer tot casino's, speelautomatenhallen en online gokken. Maar wist je dat je als partner of familielid ook iemand kan aanmelden als je daar zelf nadelen van ondervindt? De Kansspelautoriteit bepaalt dan of de speler inderdaad in het register komt.

Lees meer »

Belasting betalen op marktplaats

Volgens de 'Wet transparantie over inkomsten digitale platformen' moeten online marktplaatsen vanaf 2023 de verkoopopbrengsten van gebruikers doorgeven aan de fiscus. Naast omzetgegevens, moeten zij de naam, geboortedatum, bankgegevens, het adres en BSN-nummer van de verkoper delen. Dit is van toepassing vanaf 30 transacties per jaar of als je voor meer dan € 2000 hebt verkocht. 

Lees meer »

Het bufferplan

Met de NIBUD bufferberekenaar heb je een idee hoeveel geld je aan de kant zou moeten hebben voor onverwachte uitgaven en situaties. Je kan ook aan de hand van je eigen budget berekenen hoeveel geld je aan de kant wil hebben.

Lees meer »

Loket Noodfonds Energie langer open!

Bij het loket Tijdelijk Noodfonds Energie kan je nu steun aanvragen tot 30 april. En vanaf 6 maart komt er een computerversie online. Je hebt dan geen relatief nieuw model smartphone meer nodig...

Lees meer »

18? Vraag je zorgtoeslag aan!

Vanaf 18 jaar moet je zelf een zorgverzekering nemen. Maar weet je ook dat je recht hebt op een zorgtoeslag als je inkomen niet te hoog is? Voor vele jongmeerderjarigen is dit wel het geval. Laat dit geld dus niet liggen! 

Lees meer »

Tijdelijk Noodfonds Energie

Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen nu terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Doe nu de Noodfonds-check:

Lees meer »

Korter schuldhulpverleningstraject

De duur van gemeentelijke schuldhulpverleningstrajecten zal worden verkort naar anderhalf jaar. Omdat het traject nu 3 jaar duurt haken te veel mensen af en melden er zich te weinig mensen aan. Dit is één van de maatregelen die worden genomen in het kader van de herziening van de Participatiewet.

Lees meer »